onsdag 21. oktober 2009

Islamister blir frihetkjempere!

Man tror man har sett og hørt det meste etter 4 år med de rødgrønne..

Men dagens nyheter overrasket forsatt litt.
For i følge forsvareren til 40-åringen tiltalt for å ha terrorfinansiert en gruppering i Somalia, Frode Sulland, har hans klient overført penger til en motstandsgruppe i Somalia, og ikke til en terroristorganisasjon. Det til tross for at al-Shabaab september i år erklærte troskap til al-Qaidas leder Osama bin Laden. Og at terrorgruppen utførte en rekke angrep mot sivile og militære mål i tidsrommet 40-åringen overførte penger til al-Shabaab.

5. august 2007 ble en bombe detonert i en kirke i Jakjaka i Etiopia, over 50 mennesker døde i dette angrepet. Samme dag gikk det av en bombe på et marked i Jijiga i Etiopia, der over 27 mennesker døde.

I oktober og desember 2007 utførte al-Shabaab flere angrep mot FN-støttede fredsbevarende styrker, blant annet i Mogadishu.

Den militante islamistgruppen skal også ha stått bak drap på en talsmann for den regionale administrasjonen og dommeren Sheikh Ibrahim Konli.

Ifølge innbyggerne i den sørsomaliske byen Merca har folk fra somaliske opprørsmilitsen al-Shabaab gått rundt med høytalere og krevd at folk skal stille opp på de offentlige henrettelsene. I tillegg stengte islamistene skoler slik at barna også skulle se de to mennene bli skutt til døde

Rapporter viser at al-Shabaab den seneste tiden har i verksatt flere tiltak for å oppfordre ungdom til å ta del i volden. Nylig ble det arrangert en quiz for unge menn i byen Kismayo, hvor gevær, håndgranater og stridsvognminer var blant gevinstene.

Målet er ifølge al-Shabaab å få unge menn til å slutte å kaste bort tiden, og heller fokusere på viktige ting som å forsvare territorium og religion. Etter premieutdelingen ble foreldre oppfordret til å gi barna opplæring i våpenbruk i ung alder.

BBC har snakket med grupper som jobber for barns rettigheter i Somalia. Disse kritiserer al-Shabaab for å drive hjernevasking for å få unge til å bli militante muslimer, og dermed sikre rekrutteringen for å droive hellig krig i Somalia og i andre land.

Man kan jo undres hvordan Sulland skal klare å bortforklare dette, han begynner jo jaggu godt;

"Dette er en tiltale mot hele det norsk-somaliske miljøet" er nemlig krigsoverskriften han har fått i dagens VG. I god PK-stil kan man nemlig ikke anklage en med mørk hud for noe lengre, da er det nemlig et angrep på alle mørkhudede i landet. Og slik fordummes Norge.


Merkelig egentlig. I august var nemlig det somaliske miljøet veldig bekymret for at somaliske ungdommer skulle ha blitt rekruttert av sympatisører fra al shabab. Visstnok skal minst tretten ungdommer ha reist for å kjempe med al shabab i Somalia.

Da uttalte jo bystyremedlem for Ap i Oslo, Ahmed Wais;

"- De som vil støtte en slik organisasjon må tenke en gang til. Man skal ikke støtte en gruppe som terroriserer sitt folk, sier Wais."

Så jeg trodde jo at å straffe de som betaler for fortsatt terrorisering av eget folk ville være noe somaliere ville være glade for?
Eller?

Kanskje å tiltale hele det somaliske miljøet ikke er så dumt som Sulland trodde?

16 kommentarer:

  1. Send hele gjengen bak til den kulturen de elsker så høyt!! Nok er nok !!

    SvarSlett
  2. Al Shabaab (Arabisk; de unge [menn])har vært i søkelyset tidligere, men den gang ble ingen påtalt eller dømt.
    De trenger heller ikke å bekymre seg i dag. Straffeforfølging vil heller ikke komme til å skje i dag. Aktor og PST vil ha meget store vanskeligheter med å bevise at penger blir brukt til nettopp å finansiere terror. Dette på grunn av at Hawala transaksjoner nå er en anerkjent (men fremdeles ikke legalisert) måte å sende penger hjem til Somalia. Pengene går blant annet til å finansiere livsopphold til gjenværende familiemedlemmer og nyinvesteringer i boliger til exil-somaliere som bor i Norge.
    Somaliere som bor i Norge hevder at al Shabaab ikke er en terrororganisasjon - men en frigjøringsbevegelse på linje med Max Manus & co under 2.verdenskrig.
    Om pengene går til å finansiere villaer til somaliere som bor i Norge eller til SCUD raketter som brukes av al Shabaab- er et bevisspørsmål. Hvorvidt myndighetene i Norge kan bevise dette - er en annen sak.
    Karom

    SvarSlett
  3. Skittne sandaper, en kule i hodet er pasende for slike tilbakestående kryp. norge for nordmenn

    SvarSlett
  4. Det er ikke tvil om at somalierne i Norge finansierer terroraksjoner på hjemmebane i Somalia. PST vet dette meget vel. Problemet er beviser!!!
    Jeg vil påstå at minst 90 prosent av somalierne her støtter islamister i Somalia.
    Asylpolitikken i Norge har gjort at; terror blir finansiert via norske skattepenger som finansierer NAV. NAV finansierer 90 prosent av de somaliske asylsøkerne i Norge og derfor finansierer NAV terror i Somalia. Hilsen Sara

    SvarSlett
  5. Stapp ei bombe i ræva på alle islamister, og verden blir god å leve i.

    SvarSlett
  6. Norge for nordmenn my ass norge for samer, resten av oss er innvandrere hele gjengen så ikke kom her og si norge for nordmenn bleiking elr liker u heller li kalt hvitost

    hilsen en somaler

    SvarSlett
  7. fuck deg jævla somalier dritt, reis tilbake dit du kom fra jævla sandape

    SvarSlett
  8. Å kalle en nordmann "hvitost" er veldig respektløst og rasistisk anonym 12:33, du bør være glad vi gidder å hjelpe slike som deg

    SvarSlett
  9. anonym 12:05
    Jeg blir matt. At Somaliere i Norge har så liten respekt for norsk historie at de sammeligner gutta på skauen og Max Manus med en gruppe islamister som bomber et marked fullt av uskyldige mennesker.. Det gjør meg forbanna.
    Gutta på skauen bombet tyske kontorer og okkupasjonsmaktens strukturer. De satt ikke i nordmarka og bombet forbipasserende turister i håp om at de hadde noe med okkupasjonsmakten.

    Men det viser jo at alle "intergreringstiltakene" vi betaler skatt for at staten skal kunne gi penger til funker svært dårlig.

    SvarSlett
  10. somaler 12:33

    Vel, "nordmenn" har vært her i over 1000 år, bært stein, ryddet jorden og dyrket den for å få mat. Det var hard jobbing og trange kår, Norge var rene ulandet. Og nordmenn har snudd dette. Godt hjulpet av flaks riktignok, men afrikanske land har større oljerikdom enn Norge, og klarer likevel ikke å fordele dette riktig. Jeg tror nordmenn har fortjent landet, det var de som bygde det. Alle som kom etter bør ikke rope så høyt, de fleste med folkeskikk vet at det er uhøflig å bråke i andres hus.

    SvarSlett
  11. Somalierne i Norge er den gruppen av innvandrere som integreres dårligst. Om de i det hele tatt integreres er et annet spørsmål. Politikerne fra SV med Lysebakken i spissen har et stort sikkerhetsansvar overfor oss andre som bor her til lands og han må bruke ekstra energi på å finne løsninger på somalierproblemet. Og for det andre må han stå på barrikadene - for IKKE å gi opphold til flere somaliere. Hilsen Sara

    SvarSlett
  12. Alshabaab var motstandsbevegelse før da Etiopia okkupert Somalia men etter De okkupantene trakk seg ut, nektet Alshabaab å forhandle med nåværende somaliske regjeringen. Det viser seg at Alshabaab har kjult agenda som alle somaliere tar avstand fra.
    Så det er viktig å følge med!
    Dere andre som er “kloke” i hoden skjerp dere!

    SvarSlett
  13. Dette er ikke noe nytt i det hele tatt. For flere år siden tok PST tak i de som brukte hawalasystemet til å finansiere daværende Islamic Courts eller hva de nå het. Dette kokte bort etter at de somalierne demonstrerte for sin rett til å støtte "frihetsbevegelsen" som motarbeidet FNs regjering, noe de gjorde under den interessante parolen "Africa for Africans" eller noe slikt.

    Slik det er nå går skattepenger til begge sider av denne konflikten. Vi støtter FN som støtter en regjering i Somalia og vi støtter al shabaab via sosialhjelp som blir sendt nesten uavkortet til hjemlandet og døttrene sine som for all del ikke må oppleve det vestlige.


    Galskapen lenge leve. Hawala er nok hovedgrunnen til at al Qaeda har pengeflyten inntakt og igjen hovedgrunnen til at de kan herje slik de gjør.

    SvarSlett
  14. "Det viser seg at Alshabaab har kjult agenda som alle somaliere tar avstand fra."

    Anonym her skrev overnevnte. Dette er pisspreik. al Shabaab har hatt sin agenda hele tiden og tok over der Union of Islamic Courts måtte gi slipp. Også de fikk støtte fra Somaliere i Norge til tross for at de stod steilt imot en FN-regjering. Al Shabaab er arvtakeren og de har hatt sin agenda hele tiden. Det er ingenting nytt med dette.

    SvarSlett
  15. Spaceman spiff; Jeg vet ikke om det er noen vit å argumentere fornuftig med slike som anonym 14:08, det andre med tilgang på informasjon fra hele verden har visst i årevis har de enda ikke fått med seg.. Trist, men det er jo derfor Rødt og Sv fortsatt får medlemmer..
    Forøvrig er dte jo helt rett det du skriver, og å vite at pengene jeg jobber hardt for å tjene går til slikt.. Jeg har ikke ord.

    SvarSlett
  16. SOMALIERE ER BARE SØPPEL.ISLAM ER SØPPEL.

    SvarSlett