onsdag 14. oktober 2009

Annenrangs politi

Politikerne i Norge gjør jaggu sitt beste for å undergrave Norge om dagen. Applaus..

Ikke bare lurte de rødgrønne blåøyde studenter med fagre løfter om 11 måneders studieutbetalinger og bedre studieforhold slik at ungdommen ikke faller fra, men de har også nedgradert politiutdanningen til noe man bare må kunne kalle annen- eller tredjerangs. En solid del av et såpass viktig og maktfylt yrke er en sterk evne til å analysere situasjoner (truende situasjon, skyte vs ikke skyte), prate med publikum , og i den sammheng gjøre seg forstått, uten misforsåelser (hopp av broen vs IKKE hopp av broen). Hvordan skal man klare det når norskkunnskapene er så dårlige at man mangler basiskunnskapene i språket? For nå kan man, om man har minioritetsbakgrunn, komme inn på politihøyskolen med norskkarakterer ned i karakter 2.
Da har du "begrenset analytisk evne og begrenset forståelse".

Er det ikke det vi ønsker fra politiet da? At de skal forstå?

Politikeren Abid Raja har et poeng når han sier;
"– Jeg er klart imot kvotering av minoriteter til politiet. Det rammer alle med utenlandsk bakgrunn, og gir et inntrykk av at politifolk med minoritetsbakgrunn har et B–stempel. Det finnes så mange utrolig dyktige folk med innvandrerbakgrunn, at det burde være helt unødvendig å gi dispensasjon fra kravet om norsk, sier Raja, som i dag besøkte flere politikamre i Akershus hvor han driver valgkamp.

– Det er svært viktig å rekruttere flere innvandrere til politiet. Men jeg er skeptisk til å gi dispensasjon fra kravet om norsk. Snakker du dårlig norsk, så er det veldig uheldig hvis du skal være politi. Det er et helt feil signal å sende at man ikke krever gode norske kunnskaper i norsk politi, sier Raja. Han mener det eneste unntaket bør være medisinske årsaker som dysleksi, eller at vedkommende har helt spesielle egenskaper."

FrP's Jan Arild Ellingsen ar også et poeng når han sier;
"– Dette er statlig organisert rasisme og svekker folks tillit til politiet. Regjeringen går vekk fra det formelle kravet om brukbare norskkarakter fordi det er politisk opportunt."

Nå skal ikke jeg så spirer til enda flere konspirasjonsteorier her, dem har jaggu verden nok av, men bør det ikke gå av en varsellampe eller ti når ungdom fra land hvor politikorrupsjon er utbredt søker seg inn på politihøyskolen, selv om de ikke er såpass integrert at de har lært språket og dermed også lover og regler? Og hvor vil lojaliteten ligge, i en konflikt mellom en tidligere landsmann og en ny? Den man taler språket til, og deler verdisett med, eller den som taler et språk man ikke helt skjønner, og som har et mulig helt annet syn på rett og galt? La oss, for moro skyld, si at det er en med samme landsbakgrunn som skal anholdes, han har sammen med sine to sønner utøvd grov vold mot 3 unge gutter, herunder bruk med et aluminiumsballtre. Det nye vi er fullt ut i stand til dette, uten å ta hensyn til at denne typen vold kan bli fatal. Hvem vil den opprinnelig kosovoalbanske politimannen gjøre? Han skjønner ikke helt hva disse som prater norsk sier, så han tror på det de som prater hans språk sier er sant. Dette var jo bare god gammel gjengjeldelse, på den delen av Balkan en helt vanlig og akseptert greie.

Jeg gruer meg til annenrangspolitiet skal ut i gatene. Jeg kan gjerne kalles en nasjonalist, det plager meg ikke.
Norsk politi bør være der for å ta vare på nasjonalstaten Norges interesser og verdier. Kanskje sørge for at nordmenn kan føle seg trygge i eget land. Det er tydeligvis ikke politikerne enige i..

Jeg ser at VG idag har et større oppslag om innvandrerleger også. Hver femte fastlege er innvandrer. Nå skal det flagges at det nye vi er kommet. Selv har jeg hatt flere fastleger som har vært polakker, svensker, tyskere og dansker. Uten problemer. Det har mye med verdisett å gjøre. En dansk mannlig lege har ingen problemer med å gjøre den fysikalske undersøkelsen som er nødvendig om jeg er syk, han ser meg som et medmenneske.
Men jeg har også hatt marrokansk, irakisk og algerisk lege på sykehus. Og disse ville jeg aldri hatt som fastlege. Jeg er helt for religion, kultur og alt sånt, bare man kan legge den fra seg i en såpass viktig jobb som både lege og politi er. Det som kvinne å oppleve at en lege virkelig gjør det klart at han ikke vil ta i deg, og en annen si at han ikke har lyst til å undersøke deg, så du er frisk, har bare jernmangel når du ligger med åndenød, blek som et laken, smerter som ikke ligner grisen.. Hva skal man med slike leger?

5 kommentarer:

  1. Jiiisøs. Det var i år to studenter som slapp inn på PHS på fritaksordningen. Kun to. Personlig synes jeg også dette er galt, men det er langt frem til dette du beskriver. Det er heller ikke slik at hvem som helst slipper inn på her. PHS er pr i dag meg bekjent, den eneste høyere utdanningen der det er personlig intervju for å komme inn. Er du ikke egnet og mangler de etiske refleksjonene som kreves for å komme inn, nei da kommer du faktisk ikke inn. Politiet utdanner ikke i dag annenrangs-politi. Men det er grunn til å rette et kritisk lys mot unntakene fra opptaksreglementet. En videre utvanning av dette ville være svært uheldig.

    SvarSlett
  2. "I august kom 28 av 32 minoritetsstudenter inn på «særskilte» vilkår."

    Litt flere enn to, og absolutt noe å rope varsko over. Det er skremmende.
    Det sørger for at folk mister den siste resten av tillit de har til politiet, etter storbergets sulteforing av ressursene. Hvordan kan folk stole på inntaksprossessen når den er blitt så politisk korrekt?

    SvarSlett
  3. Om 50-100 år sitter står vi bundet fast til en påle på grønland og blir steinet for å ha drukket et glass vann under ramadan.

    Eneste måten rundt dette er å pule mer uten kondom og å skerpe invandringspolitikken,
    eller eventuelt gjøre et urokkelig grunnlovsvedtak for å sikre norske sekulæristerte verdier. Noe som vært fall ikke kommer til å skje med en rødgrønn regjering.
    Nordmenn er utdødene sammen med resten av vesten. like greit å gi opp nå så går det fortere over.
    Vi kan jo ha direkte opptak til den norske politihøgskolen etter bestått norskstøttet koranskole i utlandet. Da nyter vi godene av bistandspengene.

    SvarSlett
  4. Av de 28 som kom inn på særskilt i år var det 2, to som kom inn under norskkravet. Jeg er enig i at dette ikke skulle skjedd, men å se at hele skolen raseres er direkte feil. De resterende 26 som kom inn på særskilt hadde mangler i forhold til det fysiske. Om en stakkar kommer inn to sekunder for sakte på svømmetesten er ikke det noe problem å rette på.
    Det er forøvrig slik at de fleste som kommer inn på særskilt grunnlag er vanlig norsk ungdom. Å gjøre det særskilte kravet til noe innvandrerproblem er og blir håpløst.

    SvarSlett
  5. fysiske krav om høyde er ok, ikke alle folkeslag er likehøy. Men Norsk muntlig og skriftlig bør de ha. Hva er egentlig vitsen med svømmetest, kan ikke husker sist gang en politi mann/kvinne svømte etter en kriminell, hvorfor ikke måle spens med høyde hopp i tilfelle de skal hoppe over gjerde og hekk:)

    SvarSlett