tirsdag 5. januar 2010

Takk for jobben dere gjør!

Jeg blir fysisk dårlig av utviklingen i "Tøyen"-saken.. Dette er en heksejakt.

Familien til den tyrkiske 63-årige kvinnen på Tøyen mener politi og ambulansepersonell er ansvarlig for morens død, til tross for å ha vært de som startet kommunikasjonen med AMK med trusler, noe som ble fulgt opp med mer truende oppførsel når politiet ankommer for å sikre stedet før ambulansen kan komme inn, og vil nå anmelde dem.

Si meg alle dere synsere der ute som kun er ute etter å stemple AMK og ambulansepersonellet for det dere mener er en sen utrykning og et "bevis" på inkompetansen og rasismen i helseNorge; ville DU gått uforberedt og ubeskyttet inn i en situasjon hvor temperamentet er skyhøyt og det trues med drap? Jeg mener dere er de som utviser grov uforstand og ikke minst mangel på både empati og forståelse for ambulansearbeiderne i Norges stadig vanskeligere arbeidskår. For dere har vel alle beleilig glemt at selv her til lands er ambulansearbeidere drept på utrykning. Det blir merkelig nok aldri nevnt, selv om ambulansearbeiderne selv fortvilt forsøker å forklare at de har sikkerhetsprosedyrer som MÅ følges etter disse episodene. Media er ikke interessert i det. Oppkonstruert "inkompetanse" og "rasisme" selger bedre. Hvertfall i venstreekstreme og medieforledete kretser..
Det er vel kun disse nekene som synes dette ikke er så alvorlig når det blir sagt til AMK eller ambulansepersonell, og at man skal "heve seg over det". ;

"
I: Mora til hun som gråter i baksetet her - der er det på Tøyen - er dau. Hvis du ikke har sendt en ambulanse så er... Skjønner du det?

I: Hun er bevisstløs - hun er på gulvet, vi har fått beskjed - hun er død, hun er død. Hvis hun er død, du er død også.

I: Du, jeg.....Hvis du ikke sender ambulans nå med en gang, jeg kommer faen meg... Send ambulans...Faen i helvete, hvis hun dør, hvis hun dør, du er ferdig, du er ferdig, hun er død, hun er død, hun er DØD. HALLO, SEND AMBULANS!

I: Du er FERDIG, DU ER TOTALT FERDIG, DU ER TOTALT FERDIG!

I: Ja, for deg ja. Det hjelper ikke når et liv er tapt vet du. Da går flere liv, din forpulte fitte."



Og nøtteskriken Akhenaton De Leon, leder for Innvandrerrådet er ute med nye beskyldninger, lik han var i 2007; Han mener AMK har et problem med minoriteter.

Hvordan kan selv de mest politiske korrekte/ekstreme avisene gi disse menneskene en mikrofon?
Hvordan kan de la dem undergrave AMK, politiet og ambulansepersonells innsats for ALLE som befinner seg i Norges vidstrakte land og i utlandet, la dem bevisst gå inn for å ødelegge minoriteters forhold til offentlige Norge slik at vi vil få enda flere saker som denne?

Tyrkia's aviser har jo fått høre av familien til den avdøde mens de var i Tyrkia for å begrave henne at Norge torturerer tyrkere, hvordan kan man da late som om disse har noen som helst kredibilitet?

Selvfølgelig, det er vanskeligere å finne ut hvor du er, hvor syk du er, hvem som er syk om den som ringer AMK ikke prater nok norsk eller engelsk til å gjøre seg forstått, eller tilogmed ikke er i samme bydel som den syke, eller at familien har brukt verdifull tid på å ringe rundt til hele familien istedet for AMK. Det er et kjempeproblem. Men det er IKKE AMKs skyld.

Desverre vet Akhenaton og co at både AMK og ambulansepersonellet har taushetsplikt, og ikke kan uttale seg om saken nå, og det utnyttes rått. Nå spres løgner og feilaktige opplysninger til den store gullmedalje, tro om Akhenaton De Leon og den tyrkiske familien sikter mot den norske oljefondet nå? Denne typen oppførsel bør nok til å få de fleste til å bli uvenn med middagen..

Det er også svært skuffende å se media vri AMK-sjefens utsagn til å passe deres sak.
Deres overskrift er nemlig AMK-sjef: Vi gjorde en mislykket jobb. Og skaper derunder en slags artikkel som hvor det later til at AMK innrømmer at de har gjort en elendig jobb, noe som får de som hater at Norge fortsatt funker til å juble, fordi de tolker det som en fallitt-erklæring og en unnskyldning.
Men det AMK-sjefen faktisk sier er jo;
– Når et ambulanseoppdrag ikke lykkes, da sier det seg selv at vi har mislyktes i den jobben, medgir Olav Røise, leder for akuttklinikken overfor TV 2.
Han stempler verken sine ansatte som inkompetente eller dårlige i jobben lik tv2 vil, han konkluderer bare med at ingen i tjenesten ønsker at liv skal gå tapt.

Men familien til den avdøde har desverre latt seg forlede av medias vinkling på saken. Nå mener de nemlig at avdøde er drept av AMK, og dette er et overlagt drap. Dette altså til tross for avdødes årelange sykehistorie uten skikkelig tilsyn, til tross for at sønnen er sykepleier og burde sørget for dette selv om mor oppholdt seg i Norge ulovlig og det vitterlige faktum at familien selv er grunnen til at hun ikke fikk hjelp etter 8 min, da ambulansen var rett nedi gata. Skammelig.

Nå bør noen gjøre denne familien en tjeneste, og frata dem alle muligheter til å uttale seg i media fram til de har innsett at de ikke bør kaste granittblokker i glasshus..
Om noen bør anklages for overlagt drap er det jo familien som bevisst HINDRER ambulansen i å kunne komme fram til den døende bestemor, og sønnen, som i kraft av å være sykepleier er PÅLAGT å utøve livreddende førstehjelp. Han har jo brutt loven, og muligens kostet sin mor livet. Men det plager ham ikke?

Katastrofen for AMK og norske ambulansearbeidere blir nok at fylkeslege Petter Schou i Helsetilsynet i Oslo og Akershus skal lede "granskningen" av hendelsen. Vi husker alle hvor upartisk, lite påvirket av media og presset fra Kristin Halvorsen og co Schou var i Sofienbergsaken, så jeg gleder meg ikke. Nå skal vel AMK og ambulansesjåfører stemples på det groveste uten grunnlag igjen, og jeg gremmes over at vi har så onde mennesker som fylkesleger. Det er en farlig posisjon å ha mennesker som konstruerer rasisme i.

Til AMK, Norges polititjenestemenn og ambulansepersonell;

Ikke la dere knekke av nok en konstruert rasismesak. Dette er holdninger og beskyldninger som ikke fortjener støtte fra NOEN, og jeg vil bare få sagt det; Jeg er faen så stolt over at dere står på hele året og hjelper alle dere kan, til tross for at dere blir motarbeidet både av regjeringen, media, innvandrergrupperinger og hele den ekstreme venstresiden. Dere er flotte.

JEG ER STOLT AV DERE!

95 kommentarer:

  1. Hadde familen ikke truet med å drepe ambulansefolkene, så hadde den eldre damen kanskje fått hjelp tidsnok.

    SvarSlett
  2. Anmeldelsen er et resultat av en ekstrem PR-kåt advokat som gjør alt han kan for å blåse saken opp i media så navnet hans blir nevnt flest mulig ganger og gir han dermed mest mulig oppmerksomhet. Se på Abid Raja for eksempel. Eneste han gjør er å komme med det ene ekstremt kontroversielle utsagnet etter det andre, kun for publisitet. Synd at familien blir nødt til å måtte gjennomgå en slik farse av en sak kun for advokatens ego...

    SvarSlett
  3. Takk for denne bloggen, støtter din mening fullt ut!

    SvarSlett
  4. Damen hadde forøvrig ikke lovlig opphold i Norge. Man kan lure på hvordan hu i første omgang ble fraktet hit (menneskesmugling?)

    Unasett, når man oppholder seg uten lovlig oppholdstillatelse i dette landet så har man heller ikke krav på ambulanse fordi den norske velferdsstaten ikke dekker ambulanse for alle og enhver.

    Man må nemlig ha lovlig opphold i Norge (altså være medlem av folketrygden) og kun da kan man ha rett til de godene den norske velferdsstaten dekker.

    En turist kan altså ikke bare komme til Norge og kreve gratis behandling bare fordi han oppholder seg innenfor norske grenser, han må faktisk ha privat sykeforsikring. Velferdsgodene er rettmessig kun for de som lovlig oppholder seg (asylsøker) eller er lovlig bosatt (nordmenn, alle utlendinger med norsk pass osv) i Norge.

    Dermed kan faktisk ikke familien rette søksmål mot politi og helsevesen for tjenesteforsømmelse da det ikke er deres plikt å redde en dame som ikke er dekket av loven om gratis helsehjelp i Norge.

    Dette er bare en familie som nå skal utnytte situasjonen, slik som Ali. Hvem vet om hun var død allerede da det ble ringt og at familien planla hele opplegget for så å kunne saksøke staten eller ta ut lange sykemeldinger eller også uføretrygd pga depresjon og stress og psykisk belastning.

    Få ut slike mennesker! Mange av slektningene samt andre utlendinger, har i diverse blogger skrevet "fusk norge og nordmenn" og hvor mye de hater vesten og 'hvite' folk. De oppfordrer til å aldri slippe ambulanse og brannbiler forbi i gatene. Kan dere skjønne makan til anarkister?? De kommer fra land med total kaos og vil oppføre seg som galne apekatter her også. En person skrev at han skal "ta alle ambulansepersonell han møter" og aldri slippe brannbiler og ambulanse frem og vil kaste steiner på de. JIPPI for våre nye landsmenn!

    Alt dette er sosialistene sin feil. Og nå prøver AP med de samme forslagene FRP frememt for mer enn 10 år siden. Problemet er at skaden allerede har skjedd og AP gjør ikke nok og gjør det for sent.

    SvarSlett
  5. Enig med "Anonym 9.21" Hun hadde faktisk ingen rettigheter. Ellers kan en jo undres på om det allerede var for sent å redde henne når AMK ble oppringt og derfor dette skuespillet for å få det til å se ut som at hun døde pga sommel fra myndighetene. Rettsak - erstatningskrav ? Hva vet jeg. Det kan være flere motiver for å nekte obduksjon også. Denne familien har bodd i denne leiligheten i 14 år og visstnok mye lenger i landet, og skulle derfor være mye mer integrert enn de gir uttrykk for.Jeg gir all støtte til Politi og AMK som gjør en strålende jobb hver dag under svært vanskelig forhold.

    SvarSlett
  6. Det er akkurat slike handlinger som dette her som fremmer problemer for etniske nordmenn som virkelig prøver å være vennlige og åpne overfor innvandrere. Det er akkurat det her som ødelegger for de mange skikkelige innvandrerne som kommer hit med rent mel i posen og som virkelig tar imot den sjansen de har fått av Norge! Jeg kjenner mange innvandrere som er kjempeflotte mennesker, som jobber hardt og lærer seg språket og velger å komme norsk kultur i møte uten å måtte oppgi sin egen tro og levemåte. Disse menneskene her derimot har jeg overhodet ingenting til overs for da de kun virker som om de er her for å utnytte vårt gode velferdstilbud og vårt relativt naive system som gir drittsekker som dette muligheten til å komme unna med slik oppførsel. La nå anmeldelsen komme sier nå jeg, og bevis en gang for alle at disse her bør shippes tilbake til Tyrkia og gjøre integreringen lettere for de som faktisk viser interesse av å bli norsk og se på norge som sin nasjon. "Takk for norge" my ass Tulum, kom deg til helvete hjem til Tyrkia dersom du ikke klarer å styre raserianfallene dine!

    SvarSlett
  7. tusen takk for at noen ser at alle saker har flere sider...
    Allerede samme dag som denne saken kom i media merket man, som i Sofienberg saken, at man ble møtt med skepsis og missnøye fra deler av befolkningen på jobb.. Dette er ikke en ønske situasjon for noen av etatene, og denne saken er vond for alle parter. Husk, vi er alle mennesker som ønsker å gjøre vårt beste. Personlig håper jeg at familien får den roen de fortjener, men også at folk flest fortsatt vil ha den tillitten til Politi og Ambulanse som de har krav på!
    Etter sofienberg saken var det til tider direkte farlig å være på jobb for Ambulansepersonell...og personene involvert i saken fikk livet sitt ødelagt, selv om det nå går tilsynelatende bra og de ble frikjent på alle punkter..håper virkelig dette ikke blir en ny slik sak!

    SvarSlett
  8. Det er forferdelig at "slike"mennesker får ture fram som de vil her i Norge.Dette hadde vært forståelig om det skjedde der de kommer fra,for der er gemyttet slik.Men her i Norge går vi ikke løs på ambulansepersonalet med trusler når mora vår ligger og dør.Og at ambulansepersonalet trakk seg tilbake og ventet på politiet er ikke det minste rart.Nei,slike mennesker har ikke Norge bruk for.De er ute etter å lage drama,og det greier de for at vi lar dem få lov.

    SvarSlett
  9. Kan ikke få sagt nok hvor enig jeg er iallt som er skrevet onvenfor.Når skal denne snillismen og forståingen ta slutt,når skal alle disse fordømte utlendingene som er så mye imot velferdstaten Norge pakke seg ut herfra.Gi dem liket og send hele den drittfamilien ut fra vårt gode fedreland,stein kan dem kaste hjemme i eget land.Eller skal vi svare med samme mynt,ikke slippe dem frem eller steine hver utlending vi ser. Sinnsyk sorgreaksjon spør du meg.Er mektig lei all den dritten disse folka fører med seg.

    SvarSlett
  10. Amk lær av dette og IKKE send Ambulanser til sinnsyke bråkmakere av no vrakgods som har karra seg hit med sugerøret langt oppi statskassa.

    Nordmenn burde heller anmelde UDI for og ta inn alt dette vrakgodset,som ikke er interessert i og tilpasse seg .Ut av landet hele familien .

    Nytt lovforslag.Når en person i en innvandrer familie gjør noe kriminelt ,send ut hele familien,kanskje de begynner og feie for egen dør i det utenlandske miljøet i Norge.og passe litt på hverandre.

    SvarSlett
  11. Til dere som mener hun ikke hadde rett til behandling.

    Hva slags kyniske jævler er dere?
    Om dere ble skutt eller knivstikket på ferie i Japan så er det liksom ok at dere ikke får behandlig selv om dere evt ikke har reiseforsikring?

    Alt helsepersonell har over alt annet en oppgave. Redde liv. Det er innprentet hos alle leger, sykesøstre og ambulansepersonell.
    Og det er det av den enkle grunn av at menneskeliv har ingen pris. Det er en menneskerett å motta medisinsk behandling som skal redde ens liv.

    Og rasisme i politisaker har vi sett nok av.
    Jeg vedder gjerne penger på at ambulansene hadde ignorert noen sinna norske tenåringer og gått inn og hentet ut den dama.
    Men siden disse folka hadde innvandrerbakgrunn så blir det jo helt annet da..

    Jeg ville ikke anmeldt noen her personlig, men når dødsfall skjer som følger av manglende kompetanse til å håndtere en sak så burde det undersøkes. Politiet hadde ikke trengt å bruke så lang tid på å evt legge noen i bakken for å rydde vei for ambulansepersonell.

    Mvh.
    Jørund Skarvang Olsen.

    SvarSlett
  12. Så enig så enig i det opprinnelige innlegget! Nå må det bli slutt på rasismen mot de som faktisk setter liv og helse på spill for at vi skal føle oss trygge! Og det at "nye landsmenn" må lage et problem av absolutt alt får stå for deres regning! Kjenner at jeg begynner å bli mørkeredd, og det midt på lyse dagen!

    SvarSlett
  13. FUCK THE POLICE!!

    FUCK NORDMENN!!!!!

    UTLENDINGER hjalp å bygge landet fra 1960... ALt man får tilbake er RASISME og forskjells behandling OG PISS FRA de jævla NORDMENNA!!

    NOK ER NOK!!

    OPPFORDRER ALLE UTLENDINGER TIL Å ALDRI SAMMARBEIDE MED POLITI ELLER NOEN FORM FOR NORSKE MYNDIGHETER FØR RASISMEN ER BORTE FRA SNUTEJÆVLENE og AMBULANSE JÆVLENE!!

    FUCKEM!! VIL DEM HA KRIG SÅ GI DEM KRIG!

    SvarSlett
  14. Er Blitz inne og blogger og nå. Trodde ikke dere kunne både lese og skrive, må si jeg er imponert...
    Det er noe grunneleggende galt med mennesker som oppfordrer til krig mot to etater som er til for å hjelpe folk som trenger det. Blitz huset burde vært parkeringsplass for lenge siden.

    Ingen ville gått til angrep på ambulansepersonell / politi når de kom hjem til deg for å redde din syke mor. Det hadde gått 25 minutter sier AMK / 45 minutter sier familien. Hva skal de si i Finnmark? Tipper utrykningstiden i Finnmark ligger nærmere 3 timer en 40 minutt i snitt. Har vi noensinne hørt klaging og syting og rasisme preik av den grunn? Nei, fordi alle vet at hjelpemannskapene gjør så godt de kan hele tiden.

    Skal utlendingene gå til krig mot hjelpemannskapene nå? Tror dere da at ambulansene vil komme uten politibistand neste gang når dere IDIOTER oppfordrer til krig? For det er IDIOTI å skrive det du skriver.

    SvarSlett
  15. Jeg kan ikke i min villeste fantasi se for meg ekte nordmenn oppføre seg på denne måten når de har bedt om hjelp til et alvorlig sykt familiemedlem. Det er ikke vanlig kost at politiet må møte opp før ambulansen for å sikre stedet når de får en melding om sykdom, så noen trusler må jo ha kommet på forhånd.
    Hva i helvete er det som foregår inni hue på sånne idioter. Men det er jo sånn de oppfører seg der de kommer fra også. Nå kommer nok snart kravet om økonomisk erstatning.
    Nå har jeg betalt skatt til dette landet i over 30 år, og når jeg ser at pengene mine går til sånt avskum blir jeg så forbannet at det ikke er sunt for hjertet. Myndighetene i dette landet skulle vært arrestert for landssvik siden de overgir vårt gode land til fler og fler av disse primitive apene.
    Håper virkelig utvisningene som Storberget snakker om blir realisert og ikke koker bort til bare prat som vanlig.

    SvarSlett
  16. Det er jo sikkert mulig at det tok 45 minutter før ambullansepersonalet var inne. AMK sier 25, og hvis vi da legger til de 20 minuttene familien brukte på å sloss med politi og hindre noen å komme inn stemmer nok dette. Etter som jeg har skjønt var ambullansen på stedet raskt, men de turde ikke kjøre frem til inngangen p.g.a. trusler før politiet ankom og fikk roet gemyttene.
    Neadetalere! Håper det viser seg at denne kvinnen kunne vært reddet hvis familien ikke hadde truet ambullansepersonellet sånn at politiet måtte bruke tid på å sikre området først.

    SvarSlett
  17. Eg er selv en utlending som har bodd her i 20 år, over 2/3 del av livet mitt. Er godt kjent med både kulturen her i Norge samt kulturen fra mitt eget land.

    Må si at eg er temmelig lei av at alle raser blir generalisert og sett under ett.

    Vi må klare å få bedre og videre perspektiv på forståelsen av mennesker og dets verdi.

    Vi må forstå hvor primitive vi alle er og at vi er faktisk forskjellige fra vår egen nabo.

    Det må ikke være slik at nordmenn med negativ holdning til utlendiger og tidligere erfaringer med dem skal i fremtiden ha lavere tålmodighet overfor dem.

    Samtidig må ikke utlendiger glemme hvor godt de har det her i Norge i forhold til andre land.

    Det hele springer av at vi er for egoe og i mer eller mindre tenker tenker kun på vår selv og våre nærmeste.

    Hvis vi tror at verden blir perfekt av at alle raser bor i sin del av jordkloden, så tar vi feil.

    Den verste fienden er ikke våre medmennesker men den illusjonen og pengepolitikken som har bidratt til så mye elendighet i vår verden.

    Prøv å kjenne og forstå en person og ikke stemple etter erfaringer eller gruppepress, for da har ikke du din egen identitet.

    Det finns utlendiger med høy utdannelse og rikdom mer enn meg og deg. Disse kan en ikke bare behandle som en sau pga at vi har en utlendig som går rundt og skyter folk.

    Du har en høykulturell nordmann som er verdensvant og han kan en utlendig ikke stemple som "potet". Men så har du en nordmann som voldtar og bruker narkotika.

    Så vi må prøve å respektere alle raser, men se forskjellige personer som bor under den.

    Utfordringen er å kunne hjelpe svake mennesker til å ikke være egosentrisk, forstå mer av livet og respektere andre slik de ønsker å bli respektert.

    Eg har sett så mye godhet fra nordmenn og fra mitt folkeslag at eg klarer rett og slett ikke å velge side.

    Men samtidig har eg blitt skuffet av begge raser, noe som eg også har akseptert.

    Håper at vi klarer å være mer rettferdige med hverandre og ikke dømmer alle under ett.

    SvarSlett
  18. @anonym 5 jan. kl. 13.13

    Fuck DEG!!! Skal vedde på at du er en liten somalier som liker å leke smart! Ikke tro at alle svartinger er sånn. Jeg er utlending sjøl og jeg pisser på sånne som deg. Tror du vi er brødre? Fettere? Fuck deg sier jeg!!! Sånne som deg, sånne som går rundt og raner småkids, sånne som trekker kniver, sånne som går ti mot en. FUCK deg! Du gir oss et dårlig rykte også tror du får støtte av andre svartinger?! Åh, faen jeg hater små somlaier som tror dem er 50 cent og hater politiet fordi dem gjør det i USA. Faen meg så jævla tapere. På vegne av alle oppegående utlendinger-sorry for de taperne der as!

    SvarSlett
  19. Anonym 13:13;

    Hørte det var mindre intelligente individer som drev å oppfordret til denne typen ting på nett, men trodde faktisk at mennesker i Norge, nordmenn som utlendinger, hadde litt mer omløp i toppen.

    Hva slags samfunn er det du/dere vil ha? Totalt anarki, et nordens somalia, et land i ruiner? Da skal dere faenmeg få motstand, generasjon på generasjon av nordmenn har ikke svettet, slitt og blødd for å bygge opp Norge, først etter svensk og dansk utbytting i århundrer, så en verdenskrig som kostet oss hele finnmark i brann, de ofret liv for å lete etter oljen på bunnen av nordsjøen (landet ble IKKE skapt i 1960), og de sørget for at Norge ble det det ble. Og det ønsker nå altså du og dine å ødelegge. Der motbeviser du din egen påstand..

    Et lite forsinket juleønske fra meg;
    Dra heller til et land hvor politiet er gjennomkorrupte, ambulansepersonell er enten fraværende eller ikke-eksisterende, eventuelt at de har rømt fra slike som deg allerede.
    Det orginale Somalia er jo en god kandidat, der får du ditt drømmeland.

    For her til lands har vi slitt for godene våre, vi har blitt ved vår "læst" uten å rømme til bedrestilte land og monstre som deg skal ikke få rive ned det andre har slitt så hardt med å bygge opp.

    SvarSlett
  20. I denne situasjonen kan man skylde på den ene og den andre. Men jeg mener at før vi uttaler oss i denne saken burde vi vente til all fakta kommer frem. Det å uttale seg på dette tidspunktet vil bare være å synse. Husk at vi ser det vi ønsker å se. Vi kan vise et bilde til to personer, og jeg kan garantert si at de ikke vil komme til den samme konklusjonen. Jeg kan opplyse dere at den døde kvinnen ble obdusert Tirsdag kl 14, så rapporten vil eventuelt komme frem slik at sannheten kommer frem. Ingen i familien til den avdøde kvinnen ønsket seg slik utfall i denne saken, men uansett hva vi sier og gjør vil dette ikke endre fakta at en kvinne som trengte hjelp ikke fikk den hjelpen hun trengte. Svigersønnen er ikke sykepleier, men ja, sønnen er det. Men han kom til stedet, i det ambulansepersonell var på vei inn til leiligheten. Så han hadde ikke mulighet til å gi førstehjelp. Det er viktig at kommunikasjon mellom politiet og AMK kommer ut i offentligheten, slik at vi får vite hva slags informasjon ble videreført til politiet. Politiet oppfattet muligens personene som var til stede for pågående, og valgte i denne situasjonen å legge personene i bakken og påsette de håndjern. Jeg mener politiet var overlegent i antall personer, slik at de ikke trengte å håndtere dette på denne måten. Ambulansepersonell kan vi egentlig ikke klandre, for de er der for å hjelpe oss, men i dette tilfellet kan vi legge skylden på personen som satt på dette tidspunktet å tok mot samtalen. Den første samtalen til AMK ble ringt opp barnebarnet Busra på 20 år som har 13 årig skole fra det norske skolevesenet samt barnehage. Det å kun se på et videoklip å konkludere at alle i familien har svake norsk kunnskaper er å se saken fra en side. Hvis dere hører godt etter så forteller den andre barnebarnet politibetjentene at bestemor er døende i leiligheten. Vi må bare innse at Norge og Oslo er en multikulturell samfunn og at politiet må lære mer om de ulike kulturene i Norge slik det blir lettere å håndtere slike tilfeller. Dere som skriver at utlendinger og de svarte bare lager faenskap i Norge og ber de pelle dit peppern gror.Dere trenger å ta en titt på all faenskapet som etnisk nordmenn har skapt i dette landet, Jeg trenger ikke si mer en lommemannen, Øksemannen, barneheiesaken og mye mer, men det betyr ikke alle etnisk nordmenn er lik disse voldstektmennene og voldsforbryterne. Dere som kaller dere etnisk nordmenn er dere virkelig det, til og med kongefamilien er jo ikke det engang. Det holder ikke at du er kvit. Det er flere i denne verden som er kvite, og som ikke er norsk. Les historie,ikke bare aviser, så tror jeg dere blir litt mer oppgående. Det å gå rundt å hate andre mennersker pga utseende ,religion osv. viser hvor sneversynt dere er.

    SvarSlett
  21. Skremt..!
    Har jobbet i over 30 år i utrykningstjenesten i Norge, store forandringer har skjedd disse årene.Trusselbilde mot oss er øket dramatisk.
    Vi har sett oss nødt til å innføre prosedyrer om egen sikkerhet. Da er saken grei, er det tegn på truende holdninger og vold skal man avvente til politiet har sikret område. DETTE ER NEDFELT I STORE PROSEDYRE VERK FOR MESTEPARTEN AV AMBULANSETJENESTENE I NORGE.
    Er skremmende å lese så mye fordømming av begge parter. Vurderer å slutte i jobben jeg glad når jeg hører deres argumenter,utsagn og holdninger.Mvh Gunnulf,53.ambulansearbeider.

    SvarSlett
  22. Oppsiktsvekkende, fascistbloggeren TAKKER FOR JOBBEN, hvor en kvinne døde.
    Gud, vi har kommet lant nå.

    SvarSlett
  23. Anonym 01:40
    Ja gud vi er kommet lant.. Når moteord som fascist, nazist, rasist etc brukes for å underminere andres kredibilitet.. Da er vi jaggu utviklede mennesker..

    Siden ordforståelsen er mangelfull anbefaler jeg at du enten leser innlegget igjen veeldig sakte, eller bare driter i det.

    Takken er for den generelle jobben alt ambulansepersonell gjør i hele landet, og ikke bare i dette tilfellet. Selv om de også her fulgte de prosedyrer de er pålagt pga et stadig økende trusselbilde, får de kun PISS fra de samme som har skapt dette trusselbildet, noe mange desverre ser ut til å ha veldig vanskelig med å forstå.

    At forstyrrede anarkister føler det rett å angripe en av få etater som virkelig står på i samfunnet, til tross for å stadig bli motarbeidet av de samme som kritiserer dem.. Det er meg helt uforståelig. Jeg skjønner ikke den tankegangen, og må vel bare takke høyere makter for det.
    Jeg er ikke mindre stolt av norske ambulansesjåfører bare fordi du velger å være et nek.

    SvarSlett
  24. Hva slags bølleblogg er dette? Et noe sært trekløver øverst med Stalin, Mao og Hitler. Bortsett fra at alle tre egentlig var voldsfantaster og gale faller jo Hitler litt utenom sosialistbegrepet.

    Og hvordan går det an å komme med så håpløse uttalelser som f.eks. den anonyme 5. januar kl. 13.13 uten at noen redaksjonelt reagerer?

    Vedrørende saken selv så får vi vel avvente avklaringen. Men at ambulansepersonellet skulle føle seg truet uten grunn høres ikke rimelig ut.

    SvarSlett
  25. Til Gunnulf 53, ambulansearbeider. Jeg håper virkelig at du ikke slutter i jobben din men fortsetter fordi vi trenger så mange oppegående og flinke folk som det er mulig å oppdrive.

    Forøvrig så har jeg sett på videoene som ligger på Dagbladet av hendelsen hvor de 2 familiemedlemmene blir lagt i bakken. For meg så er det opplagt at dette er et trusselbilde og politiet må roe ned situasjonen utenfor før de kan jobbe seg inn for å bane vei for ambulansepersonalet. Det blir for dumt at dette skal bli en stor sak i media når det egentlig er en stor familietragedie.

    Til slutt så håper jeg at folk kan begynne å oppføre seg når de trenger hjelp, enten fra ambulanse, politi eller brann etaten slik at slike situasjoner ikke vil oppstå. Litt folkeskikk kommer man veldig langt med

    SvarSlett
  26. Til dere som argumenterer for at denne kvinnen ikke hadde rett på livreddende behandling:

    Jeg håper og ønsker at deres nærmeste lider en liknende skjebne,uten "rettigheter" til hjelp. Jeg håper de dør i armene deres uten å ha opplevd livet selv.
    Jeg håper de forsvinner fra dere uten at dere får tatt farvel.
    Jeg håper dere blir hjemsøkt av opplevelsen for resten av deres liv.
    Jeg håper at det var enkle handlinger fra helsepersonell som lett kunne helbrede dem, men ble ignorert pga deres utseende,legning,religion,verdier og levesett.

    Forøvrig er jeg også stolt over helsepersonellets innsats og arbeid. TUsen takk til alle!!

    Men det vil ikke si at systemet er perfekt og forandringer ikke kan gjennomføres.

    SvarSlett
  27. Takk for jobben dere gjør! Hadde bestemor blitt sendt ut av landet slik som hun burde, kunne hun fått illebefinnende i Tyrkia istedet.

    SvarSlett
  28. Er det ingen som har jobb her?? Særlig den øvre halvparten av innsendernde hadde brukt hele formiddagen på å legge inn hjernedøde innlegg. Trygda, hele gjengen?

    SvarSlett
  29. Trist lesing, den øvre halvparten av meldinger er jo hodeløst grums fra folk som kjenner bedre til missnøye enn realiteter. reinspikket rasisme fra begge fronter, helt til en "fremmedkulturell" skjærer gjennom med klare synspunkter og erfaringer, og det attpåtil med trekk av en dialekt som tilsier at personens tid i Norge ikke nødvendigvis har blitt tilbragt i overbærenhetens høyborg. Saken i seg selv er bare tragisk, og uansett hva som blir utfallet av en evt. rettsprosess så vil det bare være tapere i den saken, ingen vinnere.
    AMK sentralen kan ha gjort feilvurderinger, ambulansepersonellet kan ha missforstått, politiet kan ha overreagert, men personlig hadde jeg heller ikke hatt lyst til å gå ut av et kjøretøy og inn i noe som fra førersetet kunne fortone seg som opptøyer i stil med begravelsen til Ayatollah Khomeini...

    SvarSlett
  30. Ei dame holde på å dø inn i huset og se hva politiene gjør. Hva er grunnen til at de ble presset ned i bakken ?? De var sikkert sjokkert ikke noe annet !! Vi blir ikke behandle som nordmenn !!

    SvarSlett
  31. herlig å lese innlegget til sykepleieren om at "kvinner i tjenesten blir livredde", og lavt kompetanse nivå..

    Du burde kanskje passe på hva du skriver om enkelt saker!!
    For det første var en av de en mann som har jobbet i tjenesten i mange år, og har høyskoleutdanning i faget..(totalt sett pr i dag tar dett løpet ca 7år m 2-3års praksis).

    At kompetansenivået bør heves i de fleste tjenester, er det ikke tvil om..men dog,vi er på vei.
    En annen ting er at de fleste by-tjenestene har 20års grense på lærlingene sine.

    Jeg er selv jente som har jobbet i by-tjeneste i knappe 5 år.
    Og på denne tiden har jeg både blitt slått, sparket, kastet stein på, fått rettet våpen mot meg og fått utallige trusler ved ankomst til pasienter/situasjoner..
    det er ikke ofte det skjer, men dette er fortsatt en del av hverdagen, og vi takler det. Vi takler det etter beste evne, med forsøk på å ikke ta av pasientens tid.

    Det er derfor psykologi,etikk og krisehåntering er egne fag på høyskolen, vi skal kunne løse disse situasjonene.

    Men en ting lover jeg deg, selv om min jobb og mine pasienter er noe jeg brenner for så vil jeg fortsatt hjem til familien min når vakten er over..
    Og er min subjektive oppfatning at det er en så truende situasjon at sjansen er der for at vi blir skadet, så ber jeg om bistand..

    Og det mener jeg at burde være vår rett! Vi skal forsøke å gjøre vårt beste på hvert oppdrag, men om vi blir skadet får vi ikke gjort noe i det hele tatt..

    SvarSlett
  32. DET VAR SENT AMBULANSE ALLEREDE ETTER FØRSTE SAMMTALE!!! DE SENDES UT SAMTIDIG SOM SYKEPLEIEREN SNAKKER MED INNRINGER I ALLE TILFELLER... grunnen til at det tok tid var fordi ambulansen blir beordret til å vente fordi situasjonen ikke var klarert på bakgrunn av måten innringer er truende mot AMK på.

    Synd at man ikke forklarer systemet, så alle kan få forstå hvordan det fungerer..

    *oppgitt*

    SvarSlett
  33. et menneske er et menneske uansett!!!! helsepersonell skal redde liv!!!! blir helt sjokkert over noen av kommentarene her! at familien kanskje planlegger alt dette...og kanskje ønsker sykemeldninger pga depresjon...osv??? Du som skriver dette; hva tenker du egentlig om oss som kommer fra andre land og bosetter seg i norge?...uf... håper virkelig at du ikke har barn så de ikke blir påvirket av dine dårlige holdninger om andre mennesker...
    denne saken har ingenting med rasisme å gjøre, de som tror det har misforstått hele saken...dette handler om et menneske som trengte helsehjelp og ikke fikk det i tide!

    SvarSlett
  34. Hvis det stemer at damen var puls og pustløs da det ble ringt inn er det snakk om 3-4 minuter før det er for sent uansett.Derfor trenger AMK faktaopplysninger for å kunne veilede folk på stedet i hjertelungeredning intil ambulansen kommmer og kan overta. Å opptre truende og kalle folk horunge og fitte og si sug meg sug meg har aldri vært noen døråpner her i landet og blir det forhåpentligvis heller aldri.Det fører derimot til at politiet med all rett sendes først, og det umuliggjør også instruksjon i hjelp på stedet.Har hjertet og pusten stoppet så er faktisk personen død og dete eneste som kan influere på det er hjelp på stedet der og da.Ambualnsen kommer for sent uansett om den ikke allerede er parkert utenfor i beredskap. Så mange ambulanser har vi ikke i Norge og trenger heller ikke.Derfor må AMK spørre.Når svaret er trusler og fornærmelser så er jo løpet kjørt.da får ikke damen den hjelpen hun må ha før ambulansen er på stedet, hvis det skal være noe poeng i utrykningen i det hele tatt.

    SvarSlett
  35. 5. januar 2010 11.57 Anonym sa...
    ..."NOK ER NOK!!
    OPPFORDRER ALLE UTLENDINGER TIL Å ALDRI SAMMARBEIDE MED POLITI ELLER NOEN FORM FOR NORSKE MYNDIGHETER FØR RASISMEN ER BORTE FRA SNUTEJÆVLENE og AMBULANSE JÆVLENE!!

    FUCKEM!! VIL DEM HA KRIG SÅ GI DEM KRIG!"...

    Jeg oppfordrer alle utlendinder til å reise hjem i protest...

    SvarSlett
  36. SA KLART DU ER STOLT AV AMK,POLITIET OSV DU ER JO EN NAZIST. OG DERE MA HUSKE DETTE JEG ER INGEN JODE SOM VIL LA MEG BLI HENTET UTEN KAMP. LA OSS STARTE EN RASE KRIG I NORGE. DET ER JO DET NORDMENN VILL. BRENN NED DENNE FORPULTE BYEN HER OG LA OSS VOLDTA ALLE NORSKE HORENE. NORDMENN ER JO BARE EN GJENG MED PEDOFILE SOM KNULLER BARNA SINE. ALT FOR NORGE HEIL HITLER

    SvarSlett
  37. Anonym 07 januar 02:42;

    Det jeg tenker om de av dere som kommer fra andre land for å søke tilflukt i et trygt og demokratisk land for så å oppføre seg slik denne familien gjorde mot sine hjelpere.. Og har holdninger lik anonym 05. januar 11:57 og 08. januar 07:23;

    De gjør meg kvalm. Her har man et land bygget møysomt opp etter århundrer med utbytting av våre koloniherrer Sverige og Danmark, utstrakt fattigdom i samfunnet og ikke minst; nasjonalsosialistenes herjinger under krigen, nedbrenningen av Finnmark da russerne kom for nære, et land som mot alle odds har blitt et relativt rikt ett, fordi man fant olje og det arbeidsomme folket ikke ga seg hen til korrupsjon og stammekrig.
    Et land som har MYE å by på, både av historie og kultur, og så får man en masseinnvadring uten like så fort velferdsstaten er en realitet. Snyltere fra hele den ikke-vestlige verden klarer plutselig å betale reisen fra sine egne mislykkede samfunn og hit, kun for å forsøke å presse på nordmenn de samme mislykkede samfunnssystemene. Og som man ser i dette tilfellet, det ser ut som om det har hatt en viss effekt. Det er ikke annet enn jævlig synd.

    Svensker, briter, dansker, finner, tyskere, nederlendere som kommer hit for å jobbe er jo en helt annen historie, selv om de som forsøker omskrive historien ofte tar disse også under "innvandrerkammen". Da blir jo ofte de økonomiske gjennomgangen av "innvandringen" til fordel for det norske samfunn. Uten dem blir alt av ran, voldtekter, drap, svindel, medisinsk hjelp for livet pga innavl, familievold, æresdrap/vold etc en så stor utgoftspost på det norske statsbudsjettet at hadde folk flest visst hva skattepengene de tynes for går til ville de steilet.

    Jeg håper ikke du har barn da, du som svelger medias propaganda hel, det vil vel i såfall være dypt tragisk for det norske samfunn. Nok en ekstremist..

    SvarSlett
  38. Anonym 08. januar 07:23;

    Det er trist at slike som deg har et tastetur. Jeg har sett flere av dere de siste dagene, som bruker enhver anledning til å oppfordre til en rasekrig faktisk. Også kaller du MEG en nazist?
    Hvorfor er ikke andre "raser" like mye verdt spom din egen da? Er de plustelig deg mindreverdig for de de har en annen hudfarge?
    DIN RASIST!

    Men det er jo mange av dere i vår enfoldige innvandrerbefolkning..

    Mangfoldet vi ble lovet kom aldri.

    SvarSlett
  39. SA KLART DU ER STOLT AV AMK,POLITIET OSV DU
    Er det en ting som er sikkert, så kommer den krigen det snakkes om i innlegget under.Og nordmenn har jagd tyskere ut før,så dere blir nok ikke det store problemet og bli kvitt.Alt til sin tid.....


    ER JO EN NAZIST. OG DERE MA HUSKE DETTE JEG ER INGEN JODE SOM VIL LA MEG BLI HENTET UTEN KAMP. LA OSS STARTE EN RASE KRIG I NORGE. DET ER JO DET NORDMENN VILL. BRENN NED DENNE FORPULTE BYEN HER OG LA OSS VOLDTA ALLE NORSKE HORENE. NORDMENN ER JO BARE EN GJENG MED PEDOFILE SOM KNULLER BARNA SINE. ALT FOR NORGE HEIL HITLER

    SvarSlett
  40. Menneskesmugling fra Tyrkia. Krav om sykeforsikring for øyeblikkelig hjelp. Hvor langt ut på jordet er det egentlig mulig å komme?

    Tyrkere kan enkelt reise til Norge på turistvisum, og absolutt alle som befinner seg i Norge har krav på livreddende medisinsk hjelp.

    Denne saken er preget av alt for mye synsing og antagelser. Faktum er at før skjellsordene bryter løs har svigersønnen nådd frem til Tøyen og forteller samtidig AMK at damen er død.

    Pasienten er altså død, og AMK har ikke engang bestilt akuttbil enda.

    Man skal ikke være utstyrt med en veldig stor dose empati for å skjønne at alt som følger blir sagt i affekt i en fortvilende situasjon.

    SvarSlett
  41. Hvor lenge tror dere virkelig at de fleste nordmenn godtar dette.Skal bli en sann fornøyelse og se når vigrid og norgesdemokratene får full oppsluttning i norge.Vi har jagd ut tyskere før ,så da er dette ikke noe problem når den tid kommer.

    SvarSlett
  42. Har dere hørt om rasismeparagrafen??

    Straffelovens §135a
    Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Likt med en offentlig fremsatt ytring, jf § 7 nr. 2, regnes en ytring når den er satt frem slik at den er egnet til å nå et større antall personer. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.
    Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres:
    a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
    b) religion eller livssyn, eller
    c) homofile legning, leveform eller orientering.

    Dere er virkelig kriminelle !!

    SvarSlett
  43. Har dere hørt om rasismeparagrafen??

    Dagens latterkrampe.Tusen takk

    SvarSlett
  44. Dere som mener dere tror og kan alt om denne saken, men egentlig ikke har innsikt... lyst til å se litt av AMK sentralens hverdag?!

    www1.nrk.no/nett-tv/indeks/196852

    SvarSlett
  45. Kjapt fra meg.... Dere som flørter med tanken rundt rasismeparagrafen, vil bare minne om at de mest hatefulle ytringene i denne diskusjonen har kommet fra folk som er uenige med blogger..

    Bare en observasjon..

    SvarSlett
  46. jeg støtter helsepersonale og vet at de gjør en bra jobb samt politiet.stå på

    SvarSlett
  47. Bra at du blogger om slike emner, er så fullstendig enig med deg og det er svært mange med meg som er det. Ordet rasisme er fullstendig blåst ut av alle proporsjoner og utnyttes til fulle av alle norges ikke- vestlige innvandrere når de ikke får oppfylt sin vilje. Venstresiden har dessverre altfor stor makt i dette landet og har selv opplevd å få sensurert mine innlegg i eksempelvis Vg/Dagbladet bare fordi det ikke passer med hva som er det politisk korrekte... Det er vårt land og nå synes jeg jaggu at vi snart får sette beinet ned og si hvor skapet står, og det har ingenting med rasisme og gjøre. Jeg sier også...stå på politi, amlansemedarbeidere+++, dere har også min fulle sympati!!! Mvh Kenneth

    SvarSlett
  48. Husker noen Kohinoor saken der AMK også var innblandet? Er det ikke på tide å ta i bruk mennesker som er kvalifiserte til å utføre en jobb hvorav ens sunne fornuft blir tatt i bruk og ikke ens intoleranse og ignoranse?
    Mvh Maria

    SvarSlett
  49. Jeg kjenner en del til hvordan det er å jobbe på amk og skjønner ikke at dere holder ut. Når man daglig får slengt etter seg gloser og "navn" som ikke egner seg på trykk,så gjør det noe med folk over tid. Ikke rart om folk skulle få et snev av rasistiske tanker i hodet. Allikevel så klarer de å gjøre en glimrende jobb uansett nasjonalitet på pasienten. De trenger all støtte de kan få. Politikere burde få en dag eller to på amk for å høre all dritten ansatte må ta imot, og kanskje lytte til noen lydlogger. De værste rasistene i norge er ikke etniske nordmenn.

    SvarSlett
  50. Vi får aldri vite om damen var død da AMK ble kontaktet, eller livet kunne vært reddet pga. familien nektet obduksjon. To i denne familien er utdannede sykepleiere, satte de igang med gjennoppliving?

    Nei, denne familien må ta sin del av skylden, spesielt fyren som ikke var tilstedet i huset men ringte fra baksetet i en bil. Hadde de ikke begynt å kalle og true AMK så hadde ambulansen kommet fram tidligere

    SvarSlett
  51. her var det jævlig mørkt

    SvarSlett
  52. Vedkommende som spør om "de satte igang med gjennooplivning" - bruk huet da vel!!! Er det en ekko der? Hvis du har klart å ressonere deg frem til at de er utdannede sykepleiere ... hva tror du? Hvis du selv er utdannet sykepleier og en i din nærmester familie lå for døden-hva ville du ha gjort? Ærlig talt...det er jo ikke mulig å bli dummere! Det er ikke rart du er en rassist - det er jo tross alt ditt brukernavn i en annen blogg! Jeez - du er beviset for at rasister ikke har evnen til å bruke ens sunne fornuft! Gå på universitetet og få deg en utdannelse!

    SvarSlett
  53. Ikke rasist bare realist.

    SvarSlett
  54. En realist ville allerede ha forstått at vi lever i en global verden og at mennesker samt den økonomiske handelen vil komme til å flyte over landegrenser som etterhvert hviskes forsiktig vekk. Norge tar nytte av shipping i Tyrkia og Tyrkia er en emerging market som i fremtiden vil komme til å forsyne verden med bio-energi som mange land vil komme til å ta nytte av når oljen etterhvert minsker og til slutt fordufter helt. Dette er dog ikke emnet, men emnet er NÅR vil fremmedfrykten forsvinne og når vil vi kunne innse at alle mennesker har rett til å få samme behandling? Jeg lever selv som en utenlending i Italia, og ser at de største rassistene her er mennesker uten utdanning - de som lever lavest i den sosiale stigen. Hva vi trenger er informasjon og utdanning slik at frykten for det fremmede forsvinner og forståelsen øker.
    Mvh
    Maria

    SvarSlett
  55. Maria ,forsvar dette til du ikke gidder mer.Fremmed frykten VIL ALDRI forsvinne ,det sørger utlendingene for sjøl.Når du kommer til et land der du får alt,så er og oppføre seg slik takken,Fy faen.Hold deg i italia du.

    SvarSlett
  56. Det som forundrer meg her er at AMK operatøren ikke bruker veilledning de har. Der står det med store bokstaver "fortell at ambulanse er på vei". Tror at det hadde dempet innringer umiddelbart.
    Jeg må innrømme at også jeg som etnisk norsk hadde blir rimelig desperat dersom noen av mine kjære lå med hjertestans og AMK ikke kunne fortelle at de har sendt ambulanse. Er nesten imponert at de ikke blir desperate før i tredje samtale. Her er AMK de profesjonelle, og burde klare å få inn slik samtale inn på sporet igjen. De forløsende orene har hadde nok vært: Ambulansen er på vei.

    SvarSlett
  57. Man høster som man sår.Enkelt og greit

    SvarSlett
  58. Om dette hadde vært en norsk villmann hadde saken sett HELT annerledes ut!!

    Han skulle kanskje ikke brukt så mange stygge ord og heller holdt en roet ned tone, men hun skulle også prøvd å roe han ned og ikke ta "sug meg sug meg" så personlig som hun gjorde. Jeg forstår at han blir sint og provosert, de sender ikke ambulanse med en gang (til en dame som har fått hjertestans!) og hun vil ikke bli snakket på med den tonen- slik hun også sier.

    Si meg, er ikke disse sentraldamene opplært til og ikke ta ting SÅ personlig? Eller opplært til å roe ned innringere når de skriker og roper, og til og med bruker skjellsord?

    Min erfaring med nordmenn er at nordmenn generelt er redd for utlendinger, uansett hvor han måtte komme fra. For de slenger alle utlendinger i en og samme bøtte, uansett hvem det måtte være og hvem som egentlig har gjort noe galt. Si meg hvem som er rasist og nazist her?

    "Vi har kjempet ut tyskerne og vi kan gjøre det samme igjen mot utlendinger"- er ikke det litt raisistisk tankegang? Skal Norge være et HVITT land? Fytte rakkern, nordmenn er som tyskerne under andre verdenskrig. Skulle ikke forundre meg om det er her 3. verdenskrig skal starte, slik rasismen øker!!

    Nå skal det sies at jeg heller ikke skal helle alle nordmenn i en og samme bøtte. Men jeg har generelt DÅRLIG erfaring fra nordmenn. Noen er kjempehyggelige, men de har faktisk vært kristne. Dere kan si hva søren dere vil om religion, men religion er like mye positivt som det er negativt. Jeg har til og med møtt andre rent blod norske folk som sier at nordmenn er et rent drittfolk. Og vet du hva, jeg er enig!! De fleste nordmenn ER og vil FORBLI rasister, fordi de rett og slett er REDD for utlendinger. "Gud forby at en en lege med utenlandsk opprinnelse skal behandle meg".

    Hilsen en NORDMANN!

    SvarSlett
  59. Hr Ignorant. Jeg elsker Norge og er Norsk - samtidig som at jeg forstår (en evne du kanskje aldri noensinne vil kunne klare å utvikle - ergo din ignoranse) at det er fremmed frykt overalt - og et behov for å gi mer kunnskap til både innvandrere og nordmenn. Aldri si aldri! Har du gitt opp ideen om en bedre verden eller holder du fremdeles på den raseideologien hvorav den hvite rasen fremdeles er "overordnet" ?- for den teorien er allerede blitt motbevist:-) Som sagt - kom deg på universitetet og få deg en utannelse for dummies! Du vil komme til å ha det bedre med deg selv fordi evnen til å ressonere er noe du aldri kan kjøpe på salg;-)
    Maria

    SvarSlett
  60. Nå må dere huske at pakistanere ,tyrkere og den slags er en vernet befolkningsgruppe, man må huske å holde dem fornøyde til alle tider ellers så kan man risikere å bli kalt en rasist.

    SvarSlett
  61. Jeg ville ikke kalt de etter nationalitet, men heller klassifisere de under religion: MUSLIMER.

    SvarSlett
  62. "Anonym sa...

    Jeg ville ikke kalt de etter nationalitet, men heller klassifisere de under religion: MUSLIMER."

    Det finnes mange gode muslimer. Men det finnes værre nordmenn.

    SvarSlett
  63. Alle muslimer er ikke terrorister ,men alle terrorister er muslimer.

    SvarSlett
  64. Det er mange gode muslimer, men når kvinner blir undertrykket, og fanatiske grupperinger står for mye av katastofer som ikke kan skyldes på naturen - så må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har helt forstått hva poenget er med å være muslim. Jeg er sikker på at hvis alle kvinnene i muslimske land fikk amnesti - så ville 50% av kvinnene forduftet!

    SvarSlett
  65. Jeg har bodd sammen med en jente med islamske foreldre som kom til Norge og konverterte til kristendom for over 20 år siden.

    Jeg har fått erfare hvordan muslimer kan tenke om de føler "press". Det er stor forskjell mellom norsk kristen kultur og islamister, selv om de har "konvertert".

    Etter min erfaring med disse tilsynelatende snille, varme og omtenksomme menneskene er at de har grunnleggende og basis mangler og direkte feilkoblinger når det gjelder Norge, norsk kultur og det å være utenlandsk i Norge.

    Jeg er ærlig når jeg sier at jeg håper mine barn ALDRI roter seg bort i en muslimsk kone eller mann selv om denne personen er født i Norge og Kristen.

    Hos Muslimer kontrollerer de eldste alt og vet best og trer ting ovenfra og ned på dem under seg på slektstreet.

    Jeg er i dag redd muslimer!

    SvarSlett
  66. Nordmann 12:03;

    Du påstår at du er nordmann, samtidig kaller du nordmenn drittfolk og rasister.
    Det er vel en litt vel innesnødd tankegang? En diskriminerende, grunnleggende rasistisk og elitistisk tankegang som utviser en enorm forakt for nordmenn? Jeg kjenner jeg blir litt kvalm av slike som deg gitt.

    Ang operatør på AMK, de får et utall av falske nødoppringninger hvert år. Faktisk mange tusen. Og mange av dem igjen, forløper seg lik denne familiens oppringninger. Røret slenges på uten at status er avklart, det brukes skjellsord, ufint språk og trusler. Allikevel ble altså ambulanse sendt ut, politiet tilkalt og alle sendt til adressen. Jeg har NULL tro på at du ville klart å håndtere dette i den fjerne nærhet av så bra som operatørene i denne saken gjorde, med dine fordommer mot folk rundt deg.

    SvarSlett
  67. AMK bør ansette nordmenn med etnisk bakgrunn!! Problem solved!
    Maria

    SvarSlett
  68. Hvis de hadde oppført seg som folk ville dette ikke ha skjedd,
    når de velger å oppføre seg som bavianer må de regne med
    å bli behandlet som nettopp det.

    SvarSlett
  69. Og hvis en tenker som en bavian som deg - ja da er det ikke rart det ikke kommer mer fornuftige ord ut av kjeften din!! På tide å stappe en banan oppi kjeften din - for da vi all BS fra deg!

    SvarSlett
  70. Man kan være nordmann og likevel mislike alle andre nordmenn. Så er jeg rasist når det gjelder det norske folk. Det er bedre å være rasist mot sitt eget folk enn å være rasist mot andre raser enn seg selv. Å være rasist mot andre raser enn seg selv kaller jeg uvitende og ignorant. Nordmenn er langt ifra perfekte, men de liker å fremstå som det!

    Men nå handlet vel ikke denne saken direkte om rasisme?

    Nei, damen på sentralbordet trenger å pensjonere seg (det hørtes iallefall ut som det var i nær fremtid).

    SvarSlett
  71. Sosialistene som styrer landet krever vel snart at AMK-personellet skal beherske språket til innvandrergruppene her til lands.
    Søk politiradio i google. Her får man et helt annet bilde enn det avisene gir uttrykk for. Siste nytt: Knivran, mulig utført av en Iraner i 20-årene ved Byporten. Innvandrerkriminalitet er blitt såpass vanlig slik at avisene ikke gidder å skrive om det lenger.
    Det "flerkulturelle felleskapseksperimentet" har mislykket. Vi burde lært av feilene andre land har gjort før oss.

    SvarSlett
  72. TIL_15. januar 2010 12.49

    bavianer haha ,traff tydelig spikern på hodet.

    SvarSlett
  73. Helt enig! Gi henne fyken - alle andre får fyken når man helt klart ikke er istand til å kunne utføre den slik den bør og skal! Hun var arrogant, ignorant og ikke ved sin fulle fem hvis ikke klarte å forstå at dette var en nødsituasjon!

    SvarSlett
  74. som man sår ,høster man.så enkelt.

    SvarSlett
  75. helt enig med blogger som kalte deg en bavian. Du er tydligvis bavianen som uheldigvis har fått et tastatur å leke med...

    SvarSlett
  76. Enda en som følte seg truffet ser jeg.LOL

    SvarSlett
  77. anonym 12:56;

    Så du er faktisk en av de her til lands som fremmer rasisme, så lenge den er rettet mot nordmenn/hvite? Hva slags sykt, forvridd menneskesyn er det?
    Jo, denne saken handler om rasisme, eller rettere sagt, "din" type rasisme. Hvor man i en sak som ikke engang ville blitt en avisnotis om familien var norsk, hausser opp og forvrir fakta i saken KUN fordi familien er tyrkisk. For dem skal man automatisk synes synd på, fordi slike som deg synes det er fælt når mennesker av andre "raser" som du skriver, blir behandlet slik enhver annen hvit person. Det er mange saker i året hvor hvite mennesker, både svensker, dansker, nordmenn, tyskere, finner etc dør av hjerteinfarkt, hvorfor blir ikke alle disse like hausset opp som når en tyrkisk bestemor som oppholder seg i landet ulovlig, og som familien ikke har fått på sykehus eller fått behandling til selv om hun er alvorlig syk?
    Slike mennesker som deg burde skamme dere. Dypt og inderlig. Dere har i årevis forsøkt å bryte ned det landet dere ble født inn i, mest sannsynlig fordi dere har hatt det for bra, og nå er dere jaggu på vei til å lykkes. Det har aldri vært så mye rasisme og diskriminering i landet som etter vi ble "multikulturelle", takket være holdninger fra de land vi har mottatt "import" fra. Holdninger akkurat lik dine, hvor hvite er dårlige mennesker, og fortjener å bli behandlet som akkurat det. Holdninger som har ført til en eksplosjon av overfallsvoldtekter i landet. Kun oslo holder en statestikk på disse, og av 21 overfallsvoldtekter i 2009 var 19 hvite jenter, mens alle voldtektsmennene var fra muslimske ikke-vestlige land. Det er denne utviklingen idioter som deg har håpet på, er dere fornøyde nå? Nordmenn har aldri vært et rasistisk folkeslag, og er utrolig nok fortsatt ikke blitt det. Men de fleste er blitt skeptiske, med jævla god grunn. Og at slike som deg finnes.. Det gir meg gåsehud.

    Har du tenkt å overta hennes utakknemlige jobb kanskje?

    SvarSlett
  78. Ha ha ha! Eller er det kaskje bare du som ikke har skjønt det! En gang en bavian, alltid en bavian;-)

    SvarSlett
  79. Mandu

    Har du noensinne vært en utenlending? Vet du hvordan det er å bli rassistisk behandlet selv om du er født og oppvokst i Norge? Hvordan kan du si at nordmenn ikke har blitt et rassistisk folkeslag?

    Jeg har selv en venninde som er norsk med norske foreldre fra Modum - hun var født i Elfenbeskysten, oppvokst i Belgia, Spania og Canada (UD barn) og flyttet til Norge for å studere på universitetet og fikk allikevel erfare rassismen fordi hun snakket nogenlunde gebrokkent norsk. Jeg synes at det er utrolig at selv en nordmann med norskt utseende blir utsatt for rasisme i Norge av andre nordmenn og du tør si at nordmenn ikke har blitt et rassistisk folkeslag?

    Problemet er lovverket i Norge, der det burde fremmes lover hvor utendlendinger skal uvises til deres respektive land når de blir tatt på fersken her i Norge, la de få den straffen deres eget land ville gitt de for den samme kriminelle handlingen (vanligvis steining...)La de sone i sitt respektive land - norske fengsler er jo en ferie for de!

    La de utenlendingene som gjør en dritgod jobb her i Norge bli og la de bli behandlet som en nordmann.
    Disse problemene fantes ikke da Norge en gang i tiden hadde åpne grenser hvor innvandring ble mottatt med åpne armer. Disse innvandrerne har pr idag integrert seg godt og har barn og t.o.m. barnebarn som er godt integrert i samfunnet.
    Problemet er innvandrere og ansylsøkere som kom til Norge etter at Norge innførte innvandrings-stopp. Problemet er de som lager kvalme og som ikke ønsker å tilpasse seg til hva Norge har å by på fordi de føler at de har blitt drevet vekk fra deres eget land pga krig og er miserable. Og de ødelegger for alle andre innvandrere som elsker Norge som deres eget land - noe mange nordmenn ikke innser.
    La de som ikke ønsker å tilpasse seg reise tilbake hvis de ikke følger norske regler (f.esk ikke snakker bra nok norsk etter å ha oppholdt seg i Norge etter x antall år) og ikke ønsker å integre samfunnet og la de innvandrerne som beriker Norge med deres gode innsats og beriker Norge med deres kultur bli behandlet som en vassekte nordmann- og la oss veilede de nordmenn som har fremmedfrykt til å være mer forståelsesfulle overfor de forskjellige nasjonalitetene som finnes i Norge.

    SvarSlett
  80. Hehe, ser det er mye "tungrodde" folk her, men ønsker bare å rette en stor, "ikke rasistik" takk til alle de som faktisk hjelper oss når vi trenger dem!!
    Mvh

    Meg

    SvarSlett
  81. Til Nordmann!
    Du har helt rett! Stå på!

    SvarSlett
  82. Flott skrevet, jeg stiller meg bak deg i disse uttalelser. Skulle ønske mediene kunne omstruktureres, de gjør jo ikke annet enn å skape partiske artikler som skaper unødig misnøye i landet vårt.

    SvarSlett
  83. Denne voldsomme eksponeringen i media er en kalkulert handling fra den tyrkiske familien. Skuespillet om at deres mor var ”døende”(hun var død -ALLEREDE før disse menneskene ringte 113) ble velregissert for og få en erstatning fra den norske staten (samme taktikk som Mullah Krekar har brukt i alle år). Angrep er det beste forsvar. Familien gjorde dette for å unngå selv å bli etterforsket av norske myndigheter for å ha skjult en ulovlig immigrant i huset gjennom flere år. Damen var ”lost” uansett, hun kunne falle over når som helst. Det visste alle familiemedlemmene. Politiet må etterforske dødsfallet. Damen var vel død før disse familiemedlemmene reagerte ved å ringe 113.
    Jeg tror at familien har iscenesatt dette skuespillet for å få en klekkelig erstatning fra den ”dumme og lettlurte” norske staten. Den tyrkiske familien har begått lovbrudd ved å ha skjult en ulovlig innvandrer i flere år. Politiet må etterforske saken og straffeforfølge familien. Hvis flere av dem har skjult flere ulovlige familiemedlemmer utvis alle tilbake til Tyrkia. Frata disse gjenværende deres norske statsborgerskap.
    Sandra

    SvarSlett
  84. Hvem bryr seg om det står i tyrkiske aviser at vi torturerer Tyrkere? Da gidder de ikke å komme hit ;)

    SvarSlett
  85. Sandra. Du kan jo ikke være riktig klok når du trekker de konklusjonene du har trukket. Du er vel klar over at det finnes (rettsmedisin)leger som fastsetter dødsårsak og tidspunkt, og disse legene er norske og nøytrale i saken. At du klarer å konkludere at dette var skuespill og ressigert er vel i utgangspunktet ganske langt fra en konstruktiv uttalelse og sier mer om deg. Hold deg til såpeoperaen eller Oprah du..

    SvarSlett
  86. Oppfordrer alle tyrkere til og reise hjem i protest.

    SvarSlett
  87. Anonym 02:52;
    Rettsmedisiner ble nektet å finne ut dødsårsaken av familien ,de dro istedet til Tyrkia sporenstreks for å begrave bestemor og spre løgn og propaganda om Norge til tyrkisk media.

    Hva sier dèt deg?
    Hadde det vært en obduksjon hadde man vel fått svar på nøyaktig når hun døde, om hun kunne vært reddet om ambulansearbeiderne fikk gjøre jobben sin eller om dette ble iscenesatt. Familien bør ikke tas på ordet ang dødstidspunkt eller årsak, de har jo så langt i saken fremvist en ganske skeiv tilnærming til virkeligheten..

    Så det er trist vi ikke har en upartisk og nøytral vurdering av saken, alt vi har er et gedigent skuespill fra familiens side..

    SvarSlett
  88. En norsk familie kunne også ha "iscenesatt" dette. Blir helt feil å rette dette mot en gruppe/nasjonalitet/religion fordi det var tyrkere som ringte inn. Om dette hadde vært en norsk familie hadde saken sett helt annerledes ut. Det hadde heller ikke vært mange som hadde diskutert dette!

    SvarSlett
  89. vi har enda tilgode og oppleve slikt med en "norsk" familie så se til helvete og slutt og forsvar dette.Og det er rettet mot familien ikke en hel gruppe.

    SvarSlett
  90. Anonym 08:18;

    Du har helt rett. Hadde det vært en norsk familie som iscenesatte dette hadde de neppe dratt til Tyrkia for å få sympati for at de ble "torturert" på dette viset.. Og Tyrkisk UD hadde neppe heller for første gang brydd seg om menneskerettighetene, siden det bare var nordmenn det gjaldt. Men dette gjelder faktisk en tyrkisk familie, og det legger de selv vekt på ved å få sitt eget hjemland til å refse Norge for ikke å være mer på pletten for tyrkiske statsborgere. Så familien har selv sørget for å gjøre dette til en sak om nasjonalitet.

    Hadde de vært nordmenn hadde de nok hatt litt mer skamvett hva løgner angår, det ligger ikke i nordmenns trauste natur å skylde egne handlingers konsekvenser på andre på dette viset. Nordmenn har denne ekle uvanen med å manne seg opp og ta konsekvensene av hva de gjør, noe den tyrkiske familien viser seg totalt uinteressert i. Det ER på det rene at ambulansen ville vært fremme etter få minutter etter første nødanrop om familien hadde oppført seg som folk (den norske versjonen av folk that is), og det er ingen andre enn familien som kan ta skylden for at bestemor ikke var på sykehus, så syk som hun var burde sykepleiersønnen visst at det var kun der det var forsvarlig for henne å være.

    Konsekvensen ble at hun døde. Og det er konsekvensen av en rekke feil gjort av familien, men den rekken skal de visst fortsette, for virkelig å vanære hennes minne.

    Intet menneske med en fornuftig bein i kroppen kan anklage AMK, ambulansen eller politiet for kvinnens død etter et så langt sykeleie uten legetilsyn.
    At venstreekstremistene i landet gjør det overrasker jo ingen.

    SvarSlett
  91. Ikke alle muslimer er terorister

    Men alle terorister er muslimer.

    Merkelige greier.

    SvarSlett
  92. Ja, for vi har jo aldri hatt europeiske terroristgrupper som IRA, RAF, ETA, PIRA eller UDA?

    SvarSlett
  93. Men har ikke disse gruppene bare jobbet "local", det vil si i deres eget land?
    Mens disse "muslingene" sprer seg som en farsott over hele verden - Norge inkludert.
    Kanskje går den jævla synagogen på grønland i lufta snartn (wishful thinking).

    SvarSlett
  94. 23.06:
    hvorfor i alle dager ønsker du at JØDENES synagoge skal gå i lufta?;)

    for øvrig så kan alle de voldstruende, norskhatende muslimene linke opp med landssvikerne av noen venstrevridde desillusjonerte hatere av sin egen kultur og etnisitet. deretter kan de hånd i hånd vralte seg vanrett til helvete

    SvarSlett