mandag 7. september 2009

Mads Gilbert, en rasist.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/10/01/285035.html

"- Vi vurderer løpende de prosjektene vi støtter og vil sjekke omstendighetene i denne saken grundigere. Utenriksdepartementet (UD) tar selvfølgelig sterk avstand fra slike utsagn, sier Viktor Rønneberg i Utenriksdepartementet.

Overlege Mads Gilbert og kirurg Hans Husum driver Ressurssenter for mineforskning ved Regionsykehuset i Tromsø. Senteret er i regi av Verdens helseorganisasjon og finansieres av UD. I går gikk Husum og Gilbert ut i Dagbladet og forsvarte terroristenes moralske rett til å angripe USA.

Tar avstand
Leger Uten Grenser er blant de organisasjoner som reagerer sterkt på utsagnet,

- Dette har ingen ting med legeetikk å gjøre. Jeg kan ikke skjønne hvordan leger som har sett så mye nød som disse to, kan gå ut og støtte terroristaksjoner. Angrep på sivile kan aldri forsvares, dette er noe Leger Uten Grenser har kjempet mot lenge. Derfor blir jeg ekstra sjokkert når to leger går ut på denne måten, sier leder Morten Rostrup.

Han legger til at leger med slike holdninger aldri kan bli medlem av Leger Uten Grenser: - Vi engasjerer ikke leger med slike holdninger. Vi er veldig nøye på ikke å ta standpunkt i en konflikt, men å hjelpe skadelidende. Dette sjokkerer meg, sier Rostrup.

Også helseminister Tore Tønne er sjokkert over uttalelsene, men han vil ikke foreta seg noe ovenfor de to engasjerte legene. - Jeg antar at de uttaler dette som privatpersoner. I så måte gjelder ytringsfriheten i Norge. Personlig tar jeg sterkt avstand fra denne typen utspill, sier Tønne."

Gilbert tok faktisk avslaget fra Leger uten Grenser så hardt at han gikk til det nedrige skritt å boikotte tvaksjonen i 2006 hvor inntektene gikk til LUG;

"Den profilerte legen Mads Gilbert vil ikke gi så mye som en krone til Leger Uten Grenser.
Det var under en paneldebatt på Kulturhuset i Tromsø torsdag kveld at Gilbert kom med uttalelsen om att han ikke vil gi penger til innsamlingsaksjonen, melder Nordlys.

Grunnen skal være at Gilbert er dypt uenig i at Leger Uten Grenser jobber på begge sidene av en krig uten å ta stilling til den. Han er uenig i den politiske linjen som føres. Organisasjonen er upolitisk og uavhengig."

Gilbert mener altså at leger skal ta sider, og KUN hjelpe de HAN mener er verdige. Ergo aldri en israeler. Gilbert er en falsk, rasistisk, ekkel mann som ABSOLUTT ikke bør få noen hederspris.
Men selvfølgelig, han blir hyllet av venstrepopulister fordi han er rasistisk mot mennesker det er populært å hate.
Forbanna hyklere alle sammen.

For meg er menneskeverdet absolutt. Selvsagt skal man hjelpe alle i nød. Er ikke det også nedfelt i lege-eden? Eller blir man i Norge premiert for å være rasistisk?

1 kommentar:

  1. Så sant, så sant. Han sa jo akkurat som Mullah Krekar og Saddam Hussein at USA fortjente angrepet på 11. September. Og han prøver og å delegitimisere og demonisere staten Israel via sin jobb som lege, da er han med sammen med de venstreorienterte i norge med å snikinnføre jødehat. Han er omtrent Norges svar på George Galloway, som også støtter vestens fiender.

    SvarSlett